Fröken Regnbåge <3

2015-12-19
21:25:54

Mitt löfte

Ibland kan jag inte förstå. Jag saknar dig!
Jag hade sånna framtidsplaner och du var såklart en del av dem. Jag har kännt dåligt samvete ibland. Men jag vet att inget är mitt fel. Jag kommer aldrig få ledas till altaret av dig. Jag kommer aldrig mer kunna åka på en fisketur med dig. Som vi gjorde när jag var liten. Då vi pratade och hade roligt. Som då jag lyckades få gammelgäddan på kroken på mitt barnspö. Självklart smet den... men vi pratade ofta om den där nedrans gammelgäddan. Spöet som var så litet var helt böjt pga fiskens storlek. :') eller när jag fiskade upp det fiskedrag du tappat pappa i vattnet.  Det lyckades jag göra med mitt spö. Eller när du skämtade som alltid. Du kommer aldrig få leva här och umgås med framtida barnbarn. Mina barn jag önskar jag får en dag, dem kommer aldrig få känna dig så som jag. De kommer inte få åka en fisketur. Dem kommer inte få göra allt tok som vi gjorde. Dem kommer ha en morfar i himmelen. Det kommer nog alltid smärta mig. Du borde fått vara här längre, med mig. 
Det finns mycket som inte kommer bli av nu när du inte är här. Det kan jag inte göra något åt. MEN det finns en sak jag kan göra. Jag kan säga nej till alkohol. I alla fall ska jag hålla mitt löfte att inte dricka när jag är ledsen eller mår dåligt. Det lovade jag dig, att jag skulle aldrig göra det.  Jag kan se till att inte hamna där du hamnade. Det var inte lätt för dig. Jag vet att du skämdes. Men jag kan se till att inte göra samma misstag. Jag ska lära av ditt liv.
Alkolism är en sjukdom. Alkohol är lagligt. Men likväl en jäkla drog.
Jag kan inte lova att jag ska sluta dricka helt. Men just nu har jag valt bort det. Jag har valt bort det av flera orsaker. Men även om jag kanske kommer dricka någon gång senare. Så tänker jag lova att det ska vara när jag är glad. Inte för att dämpa ångest eller så. Allt sånt ska jag försöka möta och ta mig ur. (Fast det gör ont)  men det är livet. Jag kan erkänna att jag mått otroligt dåligt senaste 5 månaderna till och från. Men jag har inte druckit. Det är jag stolt över. Tack för det pappa. Tack för att du fick mig lova att inte dricka pga ångest, sorg och psykist dåligt mående. Den stunden har jag hållt kvar vid nu när jag vart deprimerad. Fast du mådde som du gjorde var du ändå min idol. Du var min idol. Men många stjärnor dör unga. Så även du