Fröken Regnbåge <3

2016-04-18
21:32:00

Jag ber er!😢💜

Jag ser så många annonser på kattungar och katter.Avlivningshotade, oönskade, små kärleksfulla varelser som bara vill ha kärlek, mat och omsorg💜 Kattungar som blivit till av misstag. Kattungar som blivit till för att någon kommit på att den vill ha kattungar. Men inte är beredd att ta ansvar sen. Då ungarna såklart ska säljas sen.
 
Det finns annonser som påstår att katten är halvt en ras och halvt en annan.  Bara för att det är "mer värt" att skriva två olika raser än om man bara skulle skrivit huskatt. Men det är ju bara lögn. Att katten har den och den rasen spelar ingen roll. Den är ändå huskatt. Renrasig är den bara med stamtavla och när den är 100% av samma ras.
 
Men de katter som inte är renrasiga förtjänar att bli värderad lika högt ändå. Jag blir förbannad på dem som tar många tusen för deras kattungar bara för de står olika raser i annonsen....det är sånt som gör huskatten mindre värd.
 
Det finns många katter utan hem. Så varför ska man skaffa ungar på sin huskatthona? När det finns så många oönskade missar? Borde inte dem få en chans till ett hem istället? Varför inte skaffa en hemlös kattunge istället och ge ett hem.
Och varför kan man inte kolla efter en katt på katthem? 
 
Alva flyttade hit för att jag ville hjälpa en till hemlös katt💜  och ge plats för en annan behövande katt på katthemmet💜
Paulo gav vi ett hem istället för att skaffa en kattunge med Nova som mamma. Han var 7 månader och visade att han ville bo hos oss.
 
Nova skaffade vi som kattunge. Vår andra katt. Oxå från katthemmet💜 
 
Jag älskar alla mina missar och ber er tänka på katthem när ni skaffar en katt💜 och kastrera era huskatter, ta hand om en hemlös huskatt istället för att skaffa ungar på din huskatt💜 tänk på det i alla fall! Så värder höjs på huskatter! 
Om ni inte förstår mig. Åk iaf och besök ett katthem, träffa dessa oönskade katter.  Så kanske ni kan förstå vad jag menar.
 
Såklart kan man ha raskatter och avla. Men då ska det vara seriöst. Med stamtavlor,vetrinär besiktade, det är okej. 
 
Inte lika många skulle sälja en raskatt för tex 1 kr tassen. Eller köpa en raskatt och sen överge den när den blir stor.  Varför är det ok enligt vissa att göra så med huskatter?