Fröken Regnbåge <3

2015-03-30
13:05:57

Alkohol borde inte få finnas

Ja jag känner verkligen så. Det förstör människor liv. Visst finns det många som dricker och det är trevligt. Jag har själv sett tjusningen med alkoholen. 

Men när det väl kommer till kritan är det ett gift. Egentligen, Varför inser man inte det när man vaknar bakfull på söndagen? Något är inte bra i kroppen, man känner det men ändå ser man inte sanningen. Att det är kroppen som säger ifrån för man hävt i sig något som är skadligt för den.Man tänker att alkoholen har ju mer fördelar? Man glömmer jobbiga saker och man kanske vågar mer? Man har roligt och man känner en lycka. En falsk lycka. För inte kan man vara lycklig på riktigt om man måste döva kroppen med gift för att må bra?

Jag kanske verkar hård. Att jag drar allt svart eller vitt. Men jag har nu verkligen sett alkoholens sanna ansikte. Den dödar och förstör. Jag sörjer de faktum vad människor som är beroende av alkoholen gör mot dig själva. De är hemskt, speciellt som barn till missbrukare har jag insett mer och mer vad alkoholen är för något.  

Är ledsen arg och upprörd över att alkoholen berövat mig mycket tid med min far. Och nu vet jag inte om han någonsin kommer bli sig lik igen. Bara för att han valde och dricka fast hans kropp o hjärna inte klarar av det. Han som hatat sjukhus måste ligga där och kan inte förmedla sig nu. Så sänder en tanke till han och alla andra missbrukare.

 Tänk om alkohol inte fanns. Jag önskar det idag. Och jag känner att jag vill aldrig mer dricka alkohol själv. Oavsett hur mysigt det kan vara med vin. Blir nog till att testa systemets alkoholfria utbud.  För jag vill inte förgifta min kropp. Jag vill vara lycklig på riktigt. Jag vill leva utan beroende.  Jag vill oxå hålla mitt löfte till pappa speciellt nu, det att aldrig dricka för jag är ledsen.